
Rusza I edycja konkursu: „Tradycyjne Lubuskie”
Konkurs skierowany jest do producentów produktów regionalnych z terenu województwa lubuskiego, kół gospodyń wiejskich, gospodarstw agroturystycznych, lokalnych firm i osób fizycznych, które wytwarzają produkty i potrawy i które gotują w oparciu o tradycyjne receptury i lokalne surowce. Wszystkie osoby biorące udział w konkursie muszą być pełnoletnie.
Celem konkursu jest:
– identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o oryginalnych regionalnych potrawach, stanowiących dziedzictwo kulinarne regionu, wytwarzanych w firmach gastronomicznych i gospodarstwach agroturystycznych;
– promowanie i stymulowanie wykorzystania zasobów lokalnej, tradycyjnej żywności przez
regionalną gastronomię;
– identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego, które może służyć do budowy produktu turystycznego i marki regionu
Warunkiem udziału w konkursie jest złożenie formularza zgłoszeniowego. Formularze należy składać do 10 czerwca 2020 r. w formie elektronicznej na adres:p.czura@lubuskie.pl lub w formie papierowej na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Ul. Podgórna 7, 65 – 057 Zielona Góra
z dopiskiem konkurs „Tradycyjne Lubuskie”
UWAGA!: W przypadku zgłoszeń pocztowych liczyć się będzie data wpływu do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego
Więcej kliknij TUTAJ